7 Tahun Penantian, Akhirnya Disahkan Hamil Selepas Berhenti Makan Makanan Segera

Posted on

7 Tahun Penantian, Akhirnya Disahkan Hamil Selepas Berhenti Makan Makanan Segera

Setiap pasangan suami dan isteri pastinya mengimpikan cahaya mata sebagai penyeri hidup. Ada pasangan yang bernasib baik, 2-3 bulan mendirikan rumahtangga sudah disahkan mengandung, namun ada juga yang mengambil masa bertahun-tahun untuk merasai proses kehamilan.

Antara punca masalah kesuburan wanita adalah disebabkan ketidakseimbangan hormon yang boleh mempengaruhi wanita untuk hamil walaupun bertahun-tahun berkahwin.

Lazimnya wanita yang mengalami sindrom ovari polisistik (PCOS) antara yang mempunyai tahap kesuburan lemah. PCOS adalah keadaan dimana kilang telur atau ovari wanita itu bengkak disebabkan benih terperangkap dan tak menetas pada waktu subur.

Wanita PCOS biasanya mempunyai berat badan berlebihan dan antara peluang untuk hamil adalah dengan mengawal pemakanan serta bersenam bagi mencapai tahap ideal.

Sama seperti perkongsian daripada Puan Norfatin ini, usahanya untuk menurunkan berat dan menghentikan makanan segera membuahkan hasil apabila selepas 7 tahun penantian, akhirnya dia akan menimang cahaya mata. Mari ikuti perkongsian Puan Norfatin, semoga dapat dijadikan panduan buat anda yang turut dalam usaha memperolehi anak

The PCOS Awareness Symposium presented by PCOS Challenge, Inc. features world leading experts on Polycystic Ovary Syndrome. Presentations will cover PCOS research updates; fertility; nutrition; emotional wellness; PCOS in teens; prevention of cardiovascular disease and diabetes. This event will bring together clinicians, researchers, hundreds of women with PCOS and their supporters for a day of sharing experiences, insights and the latest updates about Polycystic Ovary Syndrome.

Alhamdulillah atas segala nikmat Allah.
Insan yang bergelar suami kaktin ini, tidak pernah mengeluh atau kecewa di saat kami masih menanti kehadiran cahaya mata. Insan ini tidak pernah berputus asa malah sentiasa beri sokongan pada kaktin bila kaktin sedih setiap kali check upt hanya 1 line sahaja. Insan ini tidak pernah terasa hati kalau ada yang tanya, tak nak anak lagi ke? Percayalah, insan ini memang sukakan budak2, kalau tak, dia tak akan jadi kesayangan anak2 buahnya. Malah insan ini tidak pernah sesekali memaksa kaktin. Kami percaya akan takdir yang Allah aturkan buat kami.

Setelah 7 tahun penantian kami, Allah pinjamkan nikmat untuk kami mendapat berita gembira ini. Mengalir air mata kegembiraan insan ini. Berita yang tidak disangka, sebab kaktin pernah menjalani iui sekali pada tahun 2016 tapi tidak berjaya. Doktor pun dah byk kali suruh kaktin turunkan berat badan tapi kaktin
tidak berjaya jugak. Lepas tu kami break dari rawatan.

Awal tahun ini adalah titik perubahan pada kami. Kami nekad untuk menjaga kesihatan dengan mengamal diet kalori dan eat clean. Kalau dulu, peti ais penuh dengan frozen food mcm nugget, sosej, fries. Kini, kami berjaya tinggalkan semua makanan tersebut. Aktiviti dating pun bertukar kepada hiking, jogging dan zumba. Fokus kami memang untuk sihat dan Alhamdulillah, tanpa disangka buat pertama kali Kaktin tgk double line bila check upt. Kandungan Kaktin masih baru dan harapnya my precious baby ini mendapat doa dari semua. Doakan kandungan kaktin kuat dan sihat ye.

Kaktin doakan jugak semua kenalan kaktin yang masih menanti dan berjuang macam kaktin dlu, dimurahkan rezeki zuriat jugak. InsyaAllah janji Allah itu pasti.

Source: Norfatin Shaari & siakapkeli.my

 

Nuance PaperPort Coupon Code
August 1, 2016 stdptcorg Leave a comment
Huge Promo Savings on PaperPort Professional & Enterprise

PaperPort coupon code deals and promo code may be available for just one version of the program or for the purchase of any PaperPort product. The rules and requirements for qualifying for the deal will vary from promotion to promotion but will be clearly explained with the PaperPort coupon code information. In most cases, coupon codes are good for a set period of time and then expire.

Click Here – $130 Off on PaperPort

To ensure that you get the best price available on PaperPort, it’s best to buy directly from Nuance Promo Code. PaperPort and PaperPort Professional are available for you to buy online and can be downloaded as soon as your purchase is complete for instant access to the program.

From time to time, Nuance runs special promotions that allow you to get PaperPort at discounted prices. Typically, these sales include a PaperPort coupon code that you must enter at the time of checkout. Normally, a PaperPort coupon code will entitle you to a discount of either a set percentage or equivalent to a certain dollar amount. The coupon is applied automatically, so you enjoy savings instantly.

nuance paperport

PDF files are one of the most commonly used computer files and are ideal for many tasks because they are compact in size and able to be opened by many different applications on computers and mobile devices. If you’re looking for a way to easily create PDFs, PaperPort is the perfect solution. This document management software program from Nuance has a number of handy features and comes in versions for home use, small businesses and large enterprises. No matter which version is right for you, you can save money by using a PaperPort coupon code when you purchase the software.
What Is PaperPort?

PaperPort is a document management system that helps you to create various kinds of files and to organize and access them. With the software program and a scanner, you can create photo, image, word processing and PDF files. Many people use PaperPort in order to move from paper record keeping and archiving to digital record keeping and archiving. Designed to be simple to use, PaperPort can be utilized by anyone, even those who don’t have any experience with document management software.
Versions of PaperPort

There are three main versions of PaperPort Notes:

paperport discount

PaperPort – PaperPort is the basic software program and is best for individuals. With the program, you can create PDF files, photo files and word processing documents. The software program makes it easy to organize and manage files once they are created, and it retails for around $100.
PaperPort Professional – PaperPort Professional is the version of PaperPort recommended for small businesses. It provides all of the features of PaperPort plus some additional features like the ability to create electronic forms, digital captures from a camera and cloud storage compatibility. The program retails for around $200.
PaperPort Enterprise – PaperPort Enterprise is the version of PaperPort that is made for large companies where PaperPort will be installed on many computers. Prices vary based on the number of licenses required.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *